Latvijas Vīndaru svētki

Vieta Straupes zirgu pasts,

Datums

17.07.2022

Laiks

11:00 - 15:00

Svētdien, 17.jūlijā no plkst.11.00 līdz 15.00, vēsturiskajā Straupes Zirgu pastā pulcēsies Latvijas vīndari, lai iepriecinātu svētku viesus ar Latvijas augļu, ogu un ziedu vīnu daudzveidīgajām garšām.

Svētku apmeklētāji tiek aicināti līdzi ņemt savus augļus un ogas, lai kopīgi radītu svētku skaistāko brīdi – augļu un ogu mīcīšanu nākamā gada svētku vīnam.

Svētki top sadarbībā ar Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrību, piedāvājot iespēju baudīt vīnu no 12 Latvijas vīna darītavām, kas apvienojušās biedrības radītā projektā “Latvijas vīna tūre”. Tostarp ir Līgatnes vīna darītava, Lubānas vīnotava, Zilver dzērienu darītava, Cremon vīna darītava.

Šā gada jaunums – apmeklētāju balsojums par labāko vīnu.
Latvijas vīnu un ēdienu saderības vērtēšanu vadīs vieni no Latvijas labākajiem vīnziņiem – Jānis Kaļķis un Agnese Gintere. Īpašas ēdienkartes būs sagatavojuši mūsu labākie šefpavāri, Slow Food Latvija pavāru alianses biedri Ingmārs Ladigs (Re’chef virtuve), Ēriks Dreibants (Pavāru māja Līgatnē) un Renārs Purmalis (restorāns “Buržujs”).

Par tradīciju kļuvusī svētku vīna darīšana no apmeklētāju atnestajiem augļiem un ogām arī šogad priecēs svētku dalībniekus un viesus. Tāpēc visi sirsnīgi, jo sirsnīgi tiek aicināti nest savu dārzu veltes! Tie, kas atsauksies aicinājumam, iepriekšējā gada svētku vīnu varēs baudīt bez maksas. Skaistais augļu un ogu mīcīšanas process notiks plkst.13.30.

Lai saudzētu vidi, svētkos netiks lietotas nedz plastmasas, nedz papīra glāzes. Pie ieejas varēs iegādāties stikla glāzes un glāžu turētājus.

Ar skaistākajām pasaules melodijām priecēs ansamblis Le Petit Paris. Pasākumu vadīs žurnāliste Una Ulme.

Paralēli vīndaru svētku notikumiem darbosies Straupes lauku labumu tirdziņš, kas savā darbībā atbalsta starptautiskās organizācijas Slow Food International noteikumu prasības un kļuvis par Earth Market (Zemes tirgus) alianses dalībnieku. Tas nozīmē, ka tirgū pieejamā produkcija ražota atbilstoši Slow Food filozofijai – tā ir vietēja, sezonāla, kas audzēta godprātīgi, saudzējot dabas daudzveidību un domājot par vides ilgtspējību.

Plašāka informācija: Baiba Smilga, tālrunis 29426705

www. straupestirdzins.lv , www.zirgupasts.lv