Cēsu Rudens restorānu nedēļa

Vieta Cēsu restorāni,

Datums

21.10.2019 - 27.10.2019

Laiks

Cena

No 21.oktobra līdz 27.oktobrim Cēsīs notiks Cēsu Rudens restorānu nedēļa. Uz to gardēžus aicina septiņi Cēsu pilsētas un apkārtnes restorāni – “Cafe2Locals”, “Go To Sushi Bar”, “Hotel Cēsis”, “Jāņoga”, “Jonathan SPA Hotel”, “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” un “Villa Santa”.

Kā garšo rudens? Pēc karsti kūpošas krēmzupas ezera krastā – kad pirksti salti, bet zupa māla bļodā tos silda, gaileņu mērces, kuru pagatavot tik labi kā ome spēj tikai Cēsu restorāni, un ābolu-brūkleņu plātsmaizes, kas likusi visai mājai smaržot pēc piemājas dārza – saldi un silti, tieši tik mājīgu un sirsnīgu Cēsu Rudens restorānu nedēļu mēs Jums dāvāsim no 21.-27. oktobrim.

Ar detalizētiem restorānu piedāvājumiem iepazīsties ŠEIT.

Ceturtajā oktobra nedēļā jau ceturto reizi pēc kārtas Cēsu restorāni pulcēs viesus uz restorānu nedēļu, kuras laikā cēsniekiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja nobaudīt izsmalcinātus un garšu bagātus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām.

Kā jau ierasts, ikvienam būs iespēja baudīt trīs ēdienu maltīti, kur šī īpašā piedāvājuma cena visos restorānos būs – 20,00 EUR. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvāto ēdienu klāsta ar īpaši rudenim raksturīgām veltēm. Šogad akcentētas tiks rudens ogu garšas – pīlādži, smiltsērkšķi, cidonijas, plūmes un dzērvenes.

Tāds jau ir tas rudens – bagātīgs, nesteidzīgs un sīvs, taču vitamīniem bagāts, kā veselības uzturētājas dzērvenes, cidonijas un smiltsērkšķi, kas lutinās restorāna “Jāņoga” apmeklētājus. Tur šefpavārs šoruden galdā sniegs Jūras foreles fileju ar smiltsērkšķu-safrāna mērci, burkāniem, ikriem, tapioku un zvaigžņu anīsu. Savukārt restorāns “Cafe2Locals” viesus sagaidīs ar grilēta ķirbja un kazas siera uzkodu, pasniegtu ar cukurotām cidonijām, upenēm, rukolu, medū karamelizētiem lazdu riekstiem un rupjmaizes drupačām. Restorānu nedēļas jaunpienācēji, “Go To Sushi bar” pacienās ar Aki Tatchi maguro maki – suši ar vistu, Filadelfijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci, toties “Jonathan SPA Hotel” restorāns dāvās sautētu mežacūkas gaļu ar pīlādžu mērci, pasniegtu ar topinambūra biezeni un ceptiem kartupeļiem. “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” no rudens ogām pagatavos brūkleņu putas un galdā sniegs svilinātu jūras ķemmīti ar asinsdesas biezeni, brūkleņu putām un burkānu glazūrmērci.

Ražīgā rudens veltes – gailenes, rieksti, pīlādži un ķirbji nepacietīgi gaidīs gardēžus restorānā “Hotel Cēsis”, piedāvājot grilētu ķirbi ar gailenēm, riekstiem un paipalu olām, taču restorānā “Jonathan SPA Hotel” priecēs ar latviskām rudens garšām, pagatavojot cepta līņa fileju ar mieža putru, cietā siera kroketi un sēņu velutē.  Savukārt “Villa Santa” lutinās ar garšaugu sviestā ceptu zandarta fileju ar sezonas dārzeņiem no Z/s “Saimnieki”, plaucētiem plēkšņu kviešu graudiem un cidoniju mērci, bet “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” gatavos pīlādžos marinētu stirnas gaļas cepeti ar kartupeļu klimpām, briedinātu brūno bulguru, sautētām rudens saknēm un pašmāju rukolu.

Silti biezpiena virtuļi ar bumbieru krēmu un dzērvenēm – šādu gardu desertu būs iespējams nobaudīt “Jonathan SPA Hotel” restorānā. “Hotel Cēsis” saldummīļiem dāvās ceptu ābolu krēmu ar brūklenēm, kaņepēm un priežu čiekuru mērci, taču restorānā “Villa Santa” viesus priecēs smiltsērkšķu siera kūku ar dārza ogu un pīlādžu mērci. Toties “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” šefpavārs būs sarūpējis aroniju pavlovu ar rudens aveņu mērci, karameles cepumu un putotu rudens ogu biezpienu.

Veģetārā dzīvesveida piekritējiem restorāns “Cafe2Locals” sarūpējis arančini pildītu ar baklažānu caponatu, pasniegtu ar mocarella sieru, tomātiem, dzērveņu un bazilika mērci un parmezāna čipsi, taču restorāns “Jāņoga” dāvās mannā putru ar cieto sieru un saldo sīpolu – cidoniju ievārījumu, sēnēm, mārrutkiem un speltas kviešiem, savukārt pie “Villa Santa” sagaidīs ar mājas nūdelēm no Raunas “Siera ražotnes”, kas pasniegtas ar puravu, selerijām, papriku, burkāniem, rudens sēnēm un aroniju mērci. Abi restorānu nedēļas jaunākie dalībnieki arī ir padomājuši par visiem – “Jonathan SPA Hotel” restorānā cienās ar pērļu grūbu risoto, pasniegtu ar krāsnī ceptu ķirbi un stracciatella sieru, taču “Go To Sushi bar” ar Aki Tatchi avokado maki – suši ar avokado, Philadelphijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci. Restorāns “Jāņoga” un “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” šefpavāri ir izveidojuši īpašu dzērienu karti, kas ir pieskaņota rudens restorānu nedēļas unikālajam piedāvājumam.

Cēsu Rudens Restorānu nedēļas laikā gardēži neizpaliks bez pārsteigumiem – no 7. – 13. oktobrim norisināsies konkurss un 14. oktobrī tiks izlozētas septiņas dāvanu kartes 2 personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook “Tūrisms Cēsīs” un “Cēsu Rudens Restorānu nedēļa 2019 | Cēsis Autumn Restaurant week”, kā arī Twitter @VisitCesis!

Savukārt restorānu nedēļas laikā, tās apmeklētāji tiks aicināti piedalīties Instagram konkursā, kur katra restorāna favorītbildes īpašnieks saņems dāvanu karti maltītei divām personām. Viss, kas būs jādara – jāiemūžina pasniegtais restorānu nedēļas piedāvājums, jāatzīmē restorāns, jāizmanto mirkļbirka #TasteCesis un attiecīgā restorāna mirkļbirka. Uzvarētāji tiks paziņoti 28.oktobrī.

Lai gardēži varētu savlaicīgi iepazīties ar rudens restorānu nedēļas piedāvājumu un izvēlēties sev vistīkamākās maltītes, katra restorāna sarūpētā ēdienkarte ir pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centra mājas lapā www.visit.cesis.lv un sociālajos tīklos.

Informējam, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu, iesakām veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.

Pasākuma vietne
Pasākuma rīkotājs
Kontakti