Cēsu pavasara restorānu nedēļa

Vieta Cēsu restorāni,

Datums

01.04.2019 - 07.04.2019

Iešūpojot pavasari, visas nedēļas garumā no 1.aprīļa līdz 7.aprīlim, jau trešo reizi pēc kārtas, norisināsies Cēsu Restorānu nedēļa, kuras laikā cēsniekiem un pilsētas viesiem būs vienreizēja iespēja nobaudīt izsmalcinātus un garšu bagātus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām. Šoreiz gardēžus ciemos aicinās pieci Cēsu pilsētas restorāni.

Restorānos viesiem būs iespēja baudīt trīs ēdienu maltīti, kur šī īpašā piedāvājuma cena visos restorānos būs – 20,00 EUR. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvāto ēdienu klāsta, sniedzot neatkārtojamu garšu baudījumu ikvienam. Restorānu piedāvājumu īpaši raksturos pavasaris virtuvē – bērzu sulas, sparģeļi, cukurzirņi, lapu salāti, ziedkāposti, rabarberi un citi vitamīniem bagātie gardumi.

Pavasaris ir svaigs, dzestrs un kraukšķīgs, gluži kā dzirkstošās bērzu sulas. Šo sulu patīkamā un svaigā garša lutinās “Cafe2Locals” apmeklētājus, kur tiks pasniegta bērzu sulā tvaicēta āte ar spinātu drupačām, violeto kartupeļu musu un mīdiju un citronu mērci, taču restorāns “Villa Santa” viesus sagaidīs ar grilētu lapzemes sieru ar bērzu sulas sīrupu, svaigiem augļiem un jaunajām pieneņu lapām uzkodā.

Pavasara sniegtie, gardie vitamīni, kurus varam atrast svaigos augļos, zaļumos un dārzeņos, lutinās, restorānā “Jāņoga”, piedāvājot pērļu vistas fileju ar cukurzirņu biezeni un baraviku velutē mērci. Par košumu un pavasara dzestruma nepieciešamību virtuvē ir pārliecināti arī restorāna “Hotel Cēsis” čaklie pavāri, pagatavojot Jēra iesmiņu ar rozā ziedkāpostu salātiem, maurloku mērci, cukini vijumu, rikotu un dīgstiem. Savukārt, “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” sniegs galdā pavasara krāsas Piebalgas jēru zaļumu garozā ar violeto kartupeļu biezeni, sviestā ceptu melnsakni, kadiķogu mērci un zaķkāpostiem.

Un kas tad būtu pavasaris bez svaigām ogām un rabarberiem? Aveņu krēms, bezē un zaļā bumbieru mērce – šādu desertu būs iespējams nobaudīt Viesnīcas “Cēsis” restorānā. Toties “Villa Santa” restorāns priecēs ar cepeškrāsnī ceptas pērļu vistas krūtiņu ar plaucētiem sparģeļiem, zemeņu-avokado salsu un marakujas mērci, taču “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” šefpavārs būs sarūpējis rabarberu un dzirkstošā vīna sorbertu ar putotu rabarberu mērci un piparmētru drumstalām.

Veģetārā dzīvesveida piekritējiem restorāns “Jāņoga” sarūpējis sparģeļus ar jaunajiem kartupeļiem un burkānu-rapšu eļļas mērci, saulē kaltētiem tomātiem un pupiņām, taču restorāns “Villa Santa” sniegs viesiem saldkrējuma sviestā tvaicētus sparģeļus ar Benedikta olu, graudu sinepju – vinegreta mērci, mandeļu drumstalām un svaigi rīvētu grana padana sieru. “Jāņoga” šefpavārs ir izveidojis īpašu dzērienkarti, kas ir pieskaņota pavasara restorānu nedēļas īpašajam piedāvājumam.

Cēsu Pavasara Restorānu nedēļas ietvaros, gardēži neizpaliks bez pārsteigumiem – no 11. – 18. martam norisināsies konkurss un 19. martā tiks izlozētas piecas dāvanu kartes 2 personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook `Tūrisms Cēsīs` un Twitter @VisitCsis!

Lai gardēži varētu savlaicīgi iepazīties ar rudens restorānu nedēļas piedāvājumu un izvēlēties sev vistīkamākās maltītes, drīzumā katra restorāna sarūpētā ēdienkarte būs pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centra mājas lapā www.visit.cesis.lv un sociālajos tīklos.  Informējam, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu, iesakām veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.