“Satiec zvērus tumsā”. Vakara pārgājiens

Vieta Līgatnes dabas takas, Līgatnes dabas takas, Cēsu novads

Datums

17.12.2022

Laiks

17:00

Cena

10€

Līgatnes dabas takas 17.decembrī aicina piedzīvojumus alkstošos dabas draugus uz aizraujošo vakara pārgājienu “Satiec zvērus tumsā”, kas piedāvā iepazīt Latvijas savvaļas dzīvnieku noslēpumainās un neparastās vakara aktivitātes.
Cilvēkiem garos ziemas vakarus patīk pavadīt mājās, taču daudzi dzīvnieki tieši šajā kļūst aktīvāki un izlien no migām un slēptuvēm, lai meklētu barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā – rosīgu un piepildītu ar dažādām ēnām un skaņām.

Vakara pārgājienā apmeklētāji gida pavadībā varēs izstaigāt izgaismotās Līgatnes dabas takas, pieredzēt dažādas gaismas spēles un īpašā noskaņā iepazīt tos mežu iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami. Šajā gadā Līgatnes dabas takas piedāvā divus vakara pārgājienus – 26. novembrī un 17. decembrī. Pārgājiens ilgs aptuveni divas stundas. Apmeklētājiem ir iespēja pieteikties uz vienu no pieciem sākuma laikiem. Pirmā grupa uzsāks pārgājienu plkst. 17.00, nākamās – ik pēc pusstundas. Dalībnieku skaits grupā ir ierobežots. Līdzi jāņem lukturītis un jāsaģērbjas piemēroti laika apstākļiem un pastaigai dabā.

Dalība šajā pasākumā iespējama tikai ar iepriekš iegādātām biļetēm uz “Satiec zvērus tumsā” pārgājienu. Biļetes nopērkamas SIA “Biļešu serviss” kasēs un mājaslapā. Aicinām apmeklētājus izdrukāt vai lejupielādēt biļetes savās viedierīcēs pirms ierašanās Līgatnes dabas takās.